Factuur in 3 stappen maken via een online programma

Hoe maak ik een factuur?

Facturatie en administratie in het algemeen wordt door vele ondernemers en zelfstandigen gezien als iets wat er nog bij komt en na de uren gedaan moet worden.

Vaak gaat het maken van facturen gepaard met tijdsverlies en worden deze zaken uitgesteld tot het einde van de week of maand.

In deze post laten we jullie als ondernemer zien hoe je gemakkelijk en snel in 3 eenvoudige stappen een nieuwe factuur aanmaakt met CoManage.

Stap 1: Selecteer je klant

Wanneer je op de link “nieuwe factuur” hebt geklikt, selecteer je je klant. De klantgegevens worden door CoManage automatisch toegevoegd en de nieuwe factuur zal automatisch worden gekoppeld aan de gekozen klant.

klant selecteren in facturatietool

Nadat je de klant hebt geselecteerd, ben je slechts 2 stappen verwijderd van je nieuwe factuur.

Stap 2: Beschrijf je factuur

In deze stap beschrijf je de factuur: geleverde diensten of producten vul je in. Als je deze vroeger al eens hebt ingevoerd, kan je deze nu gewoon selecteren.

Geef per regel een beschrijving, aantal, prijs en eventuele korting op. Ook kan je per regel, of voor de gehele factuur, het BTW percentage wijzigen.
Het totaal wordt telkens automatisch berekend voor jou.

btw berekening

Stap 3: Verstuur je factuur

Als laatste stap dien je enkel de factuur tot bij je klant te krijgen.

Hiervoor ga je terug naar het facturenoverzicht en klik je op het verzend-icoontje, rechts langs de betreffende factuur. De klant ontvangt je factuur als een mooie professionele PDF met jouw eigen logo erop.

De tekst die in het e-mailbericht wordt meegestuurd, wordt automatisch aangevuld met facturatiegegevens zoals de klantnaam, factuurdatum en betaaltermijn.

Online facturen verzenden naar klant

Benieuwd naar hoe de volledige factuur er na deze 3 stappen uitziet? Klik hier om het eindresultaat als PDF te zien.