Herinneringsfactuur. Herinner jouw klanten met een klik dat ze hun openstaande factuur nog moeten betalen.

De herinneringsfactuur. 7 vragen en antwoorden over aanmaningen sturen

Vergissen is menselijk. Vergeten ook. Dat neemt niet weg dat het wel héél vervelend is als klanten “vergeten” jouw factuur te betalen. Niets zo frustrerend als wachten op geld waarvoor je hard gewerkt hebt, maar dat dus niet op je bedrijfsrekening verschijnt.

Gelukkig is er de herinneringsfactuur. Op voorwaarde dat je deze zelf niet vergeet te sturen, is het de snelste manier om de tegenpartij te herinneren aan zijn verplichtingen. En hopelijk om jouw geld te krijgen.

lees verder
Openstaande facturen

Openstaande facturen vermijden? Wordt tot 30% sneller betaald met deze 10 tips

Lig jij ‘s nachts ook wakker van openstaande facturen? Volkomen terecht. Elke factuur die niet, of te laat betaald wordt, kan het bestaan van jouw onderneming in gevaar brengen.

Ben jij het beu om te wachten op, of te smeken voor jouw geld? Lees dan onze 10 tips om openstaande facturen te vermijden.

Zelf je geld innen is immers sneller en goedkoper dan een incassobureau inschakelen. Extra bonus: klanten die op tijd betalen, verhogen de kwaliteit van jouw nachtrust.

lees verder
Online facturatie software

Online factureren of klassieke facturatie software?

Veel bedrijven en zelfstandigen maken nog altijd gebruik van facturatie software die geïnstalleerd moet worden op een computer. Het alternatief is een online facturatiepakket dat je kan gebruiken op je computer, smartphone en tablet.

Beide facturatie oplossingen hebben voor- en nadelen. Omdat jouw tijd als ondernemer beperkt is, zetten we de pro’s en contra’s op een rijtje. Zo hoef je niet alles zelf uit te testen.

lees verder

Hoe maak ik een factuur?

Facturatie in het bijzonder en administratie in het algemeen wordt door vele ondernemers en freelancers gezien als iets wat er nog bij komt. Het moet gebeuren, maar helaas is er meestal geen tijd voor.

Ondernemers die facturen maken als tijdsverlies beschouwen, stellen het uit tot het einde van de week of de maand. Zonde, want zoals we hier tonen kan je gemakkelijk en snel in 3 stappen een nieuwe factuur aanmaken met CoManage.

lees verder