Geef factuurdieven geen kans

Geef factuurdieven geen kans!

Naar aanleiding van het artikel over factuurdieven (www.nieuwsblad.be), leggen we je graag de voordelen van online factureren uit. De veiligste manier om factuurdieven geen kans te geven!

Dieven halen facturen uit de bus en vervalsen ze

In het artikel van het nieuwsblad over factuurdieven in Bornem wordt uitgelegd hoe ze te werk gaan. Facturen worden uit de brievenbus gehaald en het rekeningnummer wordt vervalst.

De klant die de factuur uiteindelijk krijgt, schrijft nietsvermoedend het verschuldigde bedrag over naar het vervalste rekeningnummer.

Omdat de echte dienstverlener het verschuldigde bedrag nooit ontvangt, beschouwt deze de factuur als niet-betaald. Vaak ontvangt de bedrogene dan op de koop toe nog een aanmaning.

Om dit soort misbruik te vermijden, is het best als de dieven geen kans te krijgen om de factuur in hun bezit te krijgen. Dit kan enkel wanneer de factuur rechtstreeks en digitaal naar de klant wordt gemaild.

Door de factuur digitaal rechtstreeks te versturen als PDF naar de klant, kan de factuur niet onderschept worden door personen met slechte bedoelingen en kan er ook geen fraude optreden.

De voordelen van een digitale factuur

  • Wordt als PDF naar de klant gemaild
  • Kan niet gewijzigd worden door derden
  • Vermindert het onnodig gebruik van papier
  • De factuur kan niet worden kwijtgeraakt omdat deze altijd opgeslagen wordt in één van onze databases die dagelijks worden geback-upt
  • Geen postzegel nodig, dus minder verzendkosten
  • Factuur komt onmiddellijk bij de klant aan, zonder dat je op de post moet wachten

Zoals je ziet zijn er veel voordelen verbonden aan het digitaal versturen van facturen.

Ook veilig facturen maken en verzenden?

Wil je meer weten over hoe je veilig online een factuur kan maken? Lees dan het artikel over hoe je in 3 stappen je factuur maakt.