Offerte maken welk programma kiezen

Een offerte maken – Welk programma gebruik je best (niet)?

Om een offerte te maken, kan je kiezen uit veel programma’s. Maar een ruime keuze houdt wel in dat je over zeeën van tijd moet beschikken. Software voor offertes moet je namelijk installeren, uitproberen en vergelijken. Heb je een keuze gemaakt? Dan kan deze uiteindelijk ook nog tegenvallen… en verlies je nog meer tijd.

Heb je daar geen zin in? Lees dan snel verder. En ontdek welk offerte programma het best past bij de behoeften van jouw onderneming of organisatie. Vandaag… en morgen ook nog.

lees verder

Offerte Opvolgen – 5 tips om meer offertes te laten goedkeuren

Een offerte opvolgen is een noodzakelijk stap die veel ondernemers over het hoofd zien. Zelfs al gebruik je CoManage – en maak je dus met enkele klikken een offerte – toch steek je hier tijd in.

Als je jouw opgestuurde offertes uit het oog verliest, verlies je dubbel: energie én kansen.

Maar het kan ook anders. Net zoals je een herinneringsfactuur kan sturen, kan je jouw klanten ook herinneren aan je offerte.

lees verder
Een offerte maken in excel

Een Offerte Maken – 5 fouten en frustraties (die je kan vermijden)

Een offerte maken kost tijd. Kostbare tijd. En als de klant jouw offerte uiteindelijk niet aanvaardt, is dit voorgoed verloren tijd. Dat wil helaas niet zeggen dat je als ondernemer helemaal geen offertes hoeft te maken. Offertes zijn immers cruciale documenten om de groei van je bedrijf te stimuleren.

We zetten in dit artikel vijf frustraties bij het maken van een offerte op een rij. En tonen aan hoe je die eenvoudig kan vermijden.

lees verder