Schrikkeldag, een extra dag voor je bedrijfsadministratie te doen?

Meer tijd voor je bedrijfsadministratie. Wacht jij op een schrikkeldag?

29 februari. Schrikkeldag. Het is toch elke keer opnieuw een bijzondere dag. Een beetje een vaste waarde die – net zoals de Olympische Spelen en het WK Voetbal – één keer om de vier jaar langskomt.

Voor ondernemers als jij zijn deze 24 uur ongetwijfeld mooi meegenomen. Er is toch altijd een gebrek aan tijd om je zaak zo efficiënt mogelijk te kunnen runnen. Niet dan?

Niet elke 4 jaar een schrikkeljaar

Een schrikkeljaar is in het leven geroepen om onze jaartelling netjes af te stemmen op de omwenteling van de aarde rond de zon. Maar dat weet je zeker en vast nog wel uit je lagere schooltijd.

Als je toen goed had opgelet, weet je ook zeker nog dat het niet echt klopt dat een schrikkeldag elke 4 jaar voorkomt. Meer bepaald zijn enkel de eeuwjaren die deelbaar zijn door 400 een schrikkeljaar. Het jaar 1700 was geen schrikkeljaar. 2000 was er wel eentje.

Economische impact van een schrikkeldag

Naast het praktische nut voor de kalender, heeft de extra dag die we af en toe krijgen, economische gevolgen.

Dat klinkt misschien overdreven. Wat voor een verschil kunnen deze 24 uur nu maken voor de economie? En dan kom je plots een krantenartikel tegen waarin staat dat elke spoorstakingsdag 40 miljoen euro verlies betekent voor de Belgische economie.

40 miljoen verlies door 1 stakingsdag van één bedrijf. Kan je je dan inbeelden hoeveel extra inkomsten er op 29 februari worden gegenereerd?

Extra tijd voor jouw zaak is altijd welkom

Zulke cijfers spreken natuurlijk tot de verbeelding. Maar ook op het niveau van jouw zaak heeft een schrikkeldag een impact. In een schrikkeljaar kan je als ondernemer namelijk 1 dag extra omzet genereren. Toegegeven, de kans dat dit 40 miljoen is, is wel heel klein.

Omdat tijd óók geld is, verdien je sowieso een beetje meer dit jaar. Je beschikt dit jaar immers over 1 dag extra om bijvoorbeeld…

Georganiseerde administratie

Bedrijfsadministratie is voor veel zelfstandigen en zaakvoerders niet meteen het ideale tijdverdrijf. Maar zonder al deze zaken op orde te hebben, kan je moeilijk verwachten dat je zaak optimaal rendeert. En toch kan het ook anders, sneller en eenvoudiger.

Over een aangeboren organisatietalent beschikken is geen absolute voorwaarde om succesvol te zijn. Organiseren kan je namelijk leren. Met bijvoorbeeld deze tips voor betere bedrijfsadministratie.

Of je kan gebruik maken van onze handige online beheer tool die je meer dan een handje helpt.

Elk jaar een schrikkeldag?

Elk jaar win je minstens één dag met CoManage

Had elk jaar maar één extra dag meer. Het lijkt een droom voor vele ondernemers. Toch is die wens niet onrealistisch.

Ondernemers die CoManage gebruiken als ondersteuning voor hun bedrijfsbeheer, genieten immers dagelijks van de luxe van extra tijd.

De tijd die ze uitsparen op een dag varieert van enkele minuten tot zelfs enkele uren. Extra tijd dus die ze kunnen besteden aan dat waarin ze écht uitblinken. En graag doen.

Tel al deze uren van een jaar op en je komt gemakkelijk uit op een heleboel dagen tijdwinst. Elk jaar opnieuw.

Lijkt jou dat ook wat? 

Minder tijd aan administratie besteden = meer tijd voor jezelf